De vakgroep in tijden van corona

‘Fijne paasvakantie!’ klonk het optimistisch in de laatste online lessen van deze week, het feit negerend dat we die vakantie een paar weken terug al gehad hebben, toen net besloten was dat de universiteiten in Hongarije gesloten zouden worden in verband met het coronavirus. Ook ik, Hester, had als nieuwe stagiaire bij de vakgroep voor het lentesemester gehoopt op dit moment een paar dagen aan het Balatonmeer door te brengen of een andere stad te verkennen in plaats van in Nederland in de achtertuin van mijn ouders te zitten. Toch proberen we er binnen de vakgroep ook in tijden van online onderwijs het beste van te maken. Zelfs de digibeten onder ons hebben Skype helemaal onder de knie, de vakgroepvergaderingen zijn op een nieuwe manier nog steeds even gezellig en volle werkgroepen zijn nu opeens veranderd in bijna-privélessen.

In de eerste week na de aangekondige quarantaine hebben we vooral heel veel mooie plannen die  we graag uit hadden willen voeren moeten schrappen (de studiereis!). Nu de teleurstelling daarvan een beetje weggeëbt is en we gewend zijn aan de nieuwe manier van lesgeven, is er gelukkig ook steeds meer om om te lachen. Zo werd er in het college Tolktechnieken op 1 april een poging gedaan tot work-outen, op basis van de Nederlandse omschrijving van een work-outoefening, de Hongaarse vertolking daarvan door een masterstudent en de uitvoering daarvan door een andere student. Nu weten we dus niet alleen hoe elkaars slaap- of werkkamers eruitzien, maar ook dat lang niet iedereen meer de moeite neemt om zijn of haar pyjamabroek om te wisselen voor iets dagelijks (en terecht). En hoewel het hele thema ‘Erasmus’ op dit moment een beetje gevoelig ligt, weerhield dat de tweedejaars studenten er niet van om een dagtrip als uitwisselingsstudent in Nederland tot in detail uit te werken, inclusief hun eigen hoofden gefotoshopt in stockfoto’s van de Albert Heijn, een park of de trein. Op zulke momenten is het stiekem toch extra jammer om niet gewoon met twaalf studenten in een lokaal te zitten…  😄

Helaas is ook het GoShort filmfestival in Nijmegen van 2020 geannuleerd, maar op basis van de leuke samenwerking van vorig jaar hebben we toch ook dit jaar alvast wat korte Nederlandse films mogen bekijken en recenseren. Een filmavond zal nog even op zich laten wachten; ondertussen kun je je wel alvast inlezen in de films van de Dutch Competition en de MA1-studenten bevragen over de films uit het blok ‘The Wind Will Carry You’ en ‘Choose Your Perspective’. Mocht je enthousiast zijn: ‘Mooie Alexander‘ (en ‘En Route‘) kun je met een VPN-verbinding nu alvast online kijken.

Er wordt ondertussen ook hard gewerkt aan het digitaliseren van toetsen om dit semester ook op een zo normaal mogelijke manier af te kunnen sluiten. Dat vereist wat extra (denk)werk, maar er blijkt gelukkig ook veel mogelijk te zijn. We missen het om jullie in de gangen tegen te komen, om daar even een praatje te maken (onafhankelijk van de snelheid van je internetverbinding) en om bij elkaar binnen te lopen, maar we zijn ook ontzettend trots op hoe alles tot nu gaat en hoe jullie je als studenten redden binnen dit online-onderwijs. Aarzel niet om je vraag te stellen als je ergens niet uitkomt (of om mij te mailen om een afspraak met mij te maken voor extra ondersteuning 🙂). We hopen dat jullie gezond zijn en dat we elkaar zo snel mogelijk weer kunnen zien op de ELTE!

Ook hier nog maar eens, met een warme groet van de vakgroep: fijne paasvakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s